Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Complex gedrag in de ouderenzorg

14/11/2023 | 13:30 - 16:30

Zuid Oost Zorg en Vereniging voor Gerontopsychiatrie

ZuidOostZorg nodigt u uit voor een inspirerend symposium over complex gedrag. Tijdens dit symposium delen wij onze expertise op het gebied van de gerontopsychiatrie en dementie met zeer ernstig probleemgedrag (D-ZEP). Locatie: Drachten.

Programma
13.30 – 13.40 uur: Opening en welkom

13.40 – 13.55 uur: Onderzoeksagenda Gerontopsychiatrie en Psychogeriatrie ZuidOostZorg
Onderzoek binnen ZuidOostZorg draagt bij aan het leveren van zinvolle zorg en het bevorderen van professionaliteit en deskundigheid. Onze specifieke focus ligt op de verdere ontwikkeling van expertise, zoals bij zeer ernstig probleemgedrag bij dementie, waar we ons richten op motorische stoornissen bij dementie, en op onze onderzoeksagenda voor Gerontopsychiatrie.
Door Hans Drenth, lector ZuidOostZorg

13.55 – 14.15 uur: ‘Jong geleerd is oud gedaan’ persoonlijkheidsstoornissen in het verpleeghuis
Persoonlijkheidsproblematiek op latere leeftijd heeft een forse negatieve invloed op de kwaliteit van leven en is geassocieerd met probleemgedrag, lijdenslast van de omgeving en hoge zorginzet. Kan schematherapie worden ingezet als behandeling van persoonlijkheidsstoornissen op de gerontopsychiatrische afdeling in het verpleeghuis?
Door Gré Hoitinga, psycholoog en promovendus ZuidOostZorg

14.15 – 15.15 uur: Workshopronde 1

15.15 – 15.45 uur: Pauze
Tijdens de pauze hoort u muziek van Dr. and the Purples.

In samenwerking met diverse collega’s van verschillende disciplines binnen ZuidOostZorg is het muziekproject ‘Dr and the Purples’ tot stand gekomen. Samen verzorgen zij optredens voor en met cliënten, waarbij er zowel letterlijk als figuurlijk ruimte is voor bewoners om deel te nemen. Deze interacties vinden plaats in een sfeer van gelijkwaardigheid en een uitnodigende houding, wat resulteert in waardevolle, soms hilarische en ontroerende momenten.

Tijdens het symposium zal er achtergrondmuziek worden gespeeld, tenzij een van de deelnemers zich geroepen voelt om stoutmoedig deel te nemen aan het optreden.

15.45 – 16.45 uur: Workshopronde 2

16:45 – 17:00 uur: Vragen en afronding
Door dagvoorzitter

Vanaf 17:00 uur: Netwerkborrel

Symposium = vol
Helaas moeten wij mededelen dat de inschrijving voor het symposium vol is. We hebben echter een wachtlijst opgesteld. Als er deelnemers afvallen en je toch graag wil deelnemen, stuur dan een e-mail naar: h.ploeg@zuidoostzorg.nl.

Gegevens

Datum:
14/11/2023
Tijd:
13:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

Op locatie

Organisator

ZuidOostZorg