Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Interactieve kennissessie Wet Zorg en Dwang/WvGGZ

31/10/2023

NKOP en Vereniging voor Gerontopsychiatrie sessie Wet Zorg en Dwang

Op 1 januari 2020 zijn de Wvggz en de Wzd in werking getreden. Zij kwamen in de plaats van de wet Bopz. Het Trimbos instituut heeft met de onderzoekers van het Amsterdam UMC, het WODC en alle veldpartijen een evaluatie uitgevoerd naar de doeltreffendheid en effecten van deze wetten in de praktijk.

De conclusie uit de wetsevaluatie is dat, door alle wijzigingen en toevoegingen tijdens de parlementaire behandeling, de wetten steeds meer uit elkaar gegroeid zijn. Dat maakt het in de praktijk lastig om hier uitvoering aan te geven. De ouderenpsychiatrie speelt zich af op het grensvlak van de beide wetten en heeft hier regelmatig mee te maken.

Reden genoeg voor de Vereniging voor Gerontopsychiatrie (VVGP) en het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie (NKOP) om samen een interactieve digitale kennissessie te organiseren. In deze bijeenkomst staan we stil bij hoe het samenspel tussen de Wzd en Wvggz in de praktijk werkt. Wat zijn de verschillen tussen de Wzd en de Wvggz? Wat kan er wel en wat kan er niet? Welke problemen leveren de wetten in de praktijk op en brengen deze wetswijzigingen ons ook iets goeds? Het eerste deel zal bestaan uit een theoretische inleiding. In het tweede deel gaan we aan de hand van casuïstiek met elkaar in gesprek.

• Sprekers: Brenda Frederiks, gezondheidswetenschapper met speciale aandacht voor het recht in de langdurige zorg en Rinette Nieuwlands, Specialist Ouderengeneeskunde en kaderarts PG bij GGz Breburg.
• Datum: Dinsdag 31 oktober 2023
• Tijdstip: 15.30-17.30 uur (digitaal via ZOOM)
• Bedoeld voor: Behandelaren, Wzd-functionarissen, beleidsmedewerkers. Basiskennis over beide wetten is noodzakelijk.
• Aanmelden: exclusief voor leden van de Vereniging voor Gerontopsychiatrie. Onze leden hebben een uitnodiging met inschrijflink ontvangen via email.

Gegevens

Datum:
31/10/2023
Evenement Categorie:

Locatie

Online

Organisatoren

Vereniging voor Gerontopsychiatrie
NKOP